Home » 2021: Koor Druzhba bestaat 10 jaar. En dan heb je wat te vieren.

2021: Koor Druzhba bestaat 10 jaar. En dan heb je wat te vieren.

We zaten vol plannen om er een heel mooi muzikaal 2021 van te maken. De voorbereidingen hiervoor begonnen in januari 2020.

Op 9 februari van dat jaar deden wij nog mee aan “Gluren bij de Buren”.  Een intiem en gezellig zanggebeuren in een fijne entourage, waarvan bezoekers en onze koorleden intens hebben genoten.

Wie kon toen voorzien dat dit ook meteen ons laatste optreden tot nu toe zou zijn, terwijl we ieder jaar zo’n 5 à 6 optredens hadden.

De voorbereidingen voor onze jubileumactiviteiten werden op een “laag pitje” gezet en daarop staan ze nog steeds.

Zodra de “corona-omstandigheden” van dien aard zijn dat we op een verantwoorde wijze naar buiten kunnen treden zullen wij dat dan natuurlijk ook heel graag doen. Dat dit niet op zo’n wijze zal gaan als we hadden voorgenomen, is voor iedereen wel duidelijk.

Toch hebben we onze hoop gevestigd op een paar kleinschalige optredens en als het mogelijk is een Kerstconcert of –manifestatie aan het einde van dit jaar.

Door de diverse maatregelen hebben wij in de afgelopen periode (vanaf februari 2020) nagenoeg geen repetities kunnen houden.

Tijdens de “Coronatijd” hebben we wekelijks digitaal gerepeteerd, onder de deskundige en enthousiaste leiding van onze dirigente, Inna Ogarok. Op deze wijze hebben het toch mooi klaargespeeld om 5 nieuwe liederen in te studeren.

Nu zijn we weer begonnen met onze normale repetities, in de ons vertrouwde ruimte in wijkhuis ’t BrandPunt.

Natuurlijk gaan we ook weer denken aan optredens. (Zie hiervoor onze agenda)

Logo_Koor_Druzhba

 »