Nieuws & Persberichten

Kerst met Vrienden - 16 december 2023

Sfeervol Kerstconcert verzorgd door Con Amore Baexem en Druzhba Helmond.Op 16 december a.s. bieden wij een mooi muzikaal programma voor alle inwoners van Leudal en omstreken. Bijzonder is dat wij dit concert in een andere kern houden dan onze bakermat Baexem. Het concert vindt plaats in de sfeervolle kerk van Grathem.

Lees meer »

Speciale viering Oekraïne met koor Druzhba

Helaas worden wij nog iedere dag geconfronteerd met de oorlog in Oekraïne. Deze oorlog is een verschrikkelijke gebeurtenis voor iedereen die in Oekraïne woont, maar ook voor alle mensen die uit noodzaak hun land hebben moeten verlaten, in het bijzonder de kinderen.

Lees meer »

Traditionele dodenherdenking op 4 mei zeer druk bezocht

Op woensdagavond 4 mei was weer erg druk bij de traditionele dodenherdenking van Helmond. De weergoden waren de herdenking goed gezind, door het voor allen een droge avond te laten zijn. Iedereen kon er weer bij zijn, in het Hortensiapark bij de St. Jozefs gedachteniskapel, die daar behoefte aan had. De herdenking startte netjes om half acht. De kinderen die er waren werden uitgenodigd om vanaf half acht samen met burgemeester Elly Blanksma waxinelichtjes aan te steken in de kapel.

Lees meer »

Koor Druzhba uit Brandevoort weer zeer actief

Het koor Druzhba (letterlijke vertaling: vriendschap) uit Helmond/Brandevoort heeft in de coronaperiode niet stilgezeten. Veel leden namen deel aan de digitale Zoom-repetities en tijdens deze repetities werden 5 nieuwe liederen ingestudeerd. We waren maar amper gestart met onze ‘gewone’ repetities toen we geconfronteerd werden met de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Hulpmiddelen onderweg van Druzhba naar Oekraïne

Dankzij de gulle gaven, tijdens en na ons benefietconcert en ons optreden in het TV-programma van omroep Max “Tijd voor Max”, kon ons koor Druzhba een bedrag van bijna € 3.000,00 besteden voor de aanschaf van hulpgoederen, die wij rechtstreeks, in 27 grote dozen, naar Oekraïne konden verzenden.

Lees meer »

Koor Druzhba organiseert vlaggen voor Oekraïne

Op zondag 6 maart organiseerde koor Druzhba (betekenis: vriendschap) in hun vaste lokaliteit ’t BrandPunt in Brandevoort een benefietconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor het steunen van de vele vluchtelingen van, maar ook voor de ‘achterblijvers’ in Oekraïne.

Lees meer »